> 1 <
| Yazar | İleti |
|
kadmaster
170 ileti |
#11038 13.11.2006 17:38 GMT |
|
Arkadaşlar öncelikle max bölümünün açıkçası bu kadar ilgi görmesi beni sevindirdi. İzinde olmam nedeni ile oldukça uzak kaldım siteye ama elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağım.
Gördüm ki, V-ray ne olduğunu ve ne işe yaradığını öğrenmek istiyorsunuz.Bende bunlarla ilgili her hafta bir ders hazırlamaya çalışacağım. V-ray Nedir? Ne için kullanılmaktadır? V-ray, 3dsmax ve bir kaç max tipi 3d tasarım programının render motorudur. Biz bu gibi çizimlerimize yardımcı olan programlara eklenti (plug-in) diyoruz. Autocad, 3dsmax, Maya, Windows Media Player vs... hemen hemen her program bu eklentilerle geliştirilmektedir. 3dsmax, kendi render motoru olan default render ve scanline render dediğimiz motorlara göre farkı; çok daha amaçlı ve photoreal display ( gerçekçi görünüme ) çok daha yatkın olmasıdır. Örnek olarak v-ray sun sistemini gösterebiliriz.3dsmax içerisinde bulunan sun'a göre güneş'in enerjisine, durumuna göre, günbatımı ve gündoğumu etkilerini oldukça güzel bir şekilde taklit edebiliyor olamasıdır. Aslına bakarsanız çıkan ilk v-ray sürümlerinden olan veya bizimle ilk buluşan versiyonlarından olan v-ray 1.46 da, yapılma amacı oldukça basitti. Daha hızlı render alabilmek ilk güzel işleriydi ve netice de bunda da oldukça başarılı oldular. V-ray'in bu sürümü gerçektende, render sürüsini, yani tarama ve hesaplama süresini oldukça kısaltmaktaydı.Az önce yukarıda bahsettiğim photoreal display de ihtiyaç artıkça v-ray de kendi içerisinde kendini geliştirdi. Işık ve kırılmalarını çok daha aktif hale getirip, zamandan ziyade sonuç ilişkisini ön plana çıkardılar. Şimdi kullanılan v-ray 1.50 R3 sürümü ise çok daha gerçekçi render elde edebilmekte fakat zaman olarak ilk sürümlerine göre daha yavaş hareket etmektedir. Ama 3dsmax içersinde bulunan default render a nazaran çok; şu an daha hızlı durumdadır. Böyle bir kısa bilgi vermekle beraber eğer bu mesajıma yeterli destek alabilirsem. Haftaya 1. derste v-ray menüleri ile ilgili genel bilgileri vermeye başlayacağım. V-ray plugini de telif hakları bulunan bir programdır. Programın orjinal sürümünü edinmeniz ilerisi için oldukça faydalı olacaktır. V-ray'in resmi sitesinde öğrenci ve eğitim seçenekleri ile ilgili demo sürümleride bulunmaktadır. chaosgroup.com
|
|
|
NOKTA
140 ileti |
#11039 13.11.2006 17:42 GMT |
|
varya buna biraz örnek resim eklersen süper makale olurmuş
|
|
|
huseyincicek |
#11055 14.11.2006 09:37 GMT |
Alıntı ![]() güzel bi çalışma olmuş. programın kullanımı ile ilgili açıklamalarınızıda bekliyoruz.
|
|
|
kadmaster
170 ileti |
#11063 14.11.2006 12:37 GMT |
|
Haftaya v-ray ile ilgili dersi tamamlamış olurum diye ümit ediyorum.
|
|
|
serkooooo |
#11433 21.11.2006 21:05 GMT |
|
MERHABA BUGÜN 1HAFTA OLDU
|
|
|
celalzumrut
1 ileti |
#12895 24.12.2006 04:13 GMT |
|
evet bekliyoruz dersi...
|
|
|
coni-wayt
18 ileti |
#20918 12.05.2007 18:50 GMT |
|
haydi bende bekliyıorum
|
|
|
raca |
#20931 13.05.2007 04:37 GMT |
|
evet bende bekliyorumm v-ray derslerinin devamını şimdiden teşekkürler
|
|
|
gece şahini |
#38802 10.07.2008 14:34 GMT |
|
hocam valla cok iyi olur bu ders ben yeni başladım vray redıra daha once mantelray kullanyodum ve vray 1,5 yukledim ve bundan yararlanmak istiyorum dersleri merakla beklıyorum şimdiden teş
mehmet |
|
|
mapex |
#38809 10.07.2008 15:53 GMT |
|
çok müteşekkir oluruz.V-ray konusunda kaynak sıkıntısı had safhada...
|
> 1 <

Bireysel Eğitimler